Lisa Nørøxe


För mig är det självklart att det vi stoppar i oss lägger grunden till såväl hälsa som ohälsa. Jag vill gärna hjälpa dig att identifiera vad du mår bra av, men också med att ta fram en strategi för att implementera det som passar just dig.

Min resa hit var brokig. Med i bagaget har jag mina år som lärare där jag bl.a. ansvarade för idrott & hälsa, ett antal år som contract & project manager i London, samt vinagent med min egna lilla vinagentur. Under resans gång insåg jag att det viktigaste för mig var känna värde i det jag gjorde. Det känner jag verkligen att jag gör som kost- & näringsterapeut då jag hjälper andra att må bättre både fysiskt och mentalt.

Intresset för kroppens förmåga till självläkning initierades av personliga skäl, när lösningen på mina och mina närståendes fysiska symptom inte fanns hos sjukvården. För att lära mig mer gick jag Noriskt Näringscenters utbildning Diplomerad Kost- & Näringsterapeut. Väl utbildad insåg jag vidden av hur mycket man kan påverka sin hälsa genom att lära sig att hitta rätt i vilken mat och näring just min kropp behöver för ett långt, friskt och hälsosamt liv. Jag kände att jag ville hjälpa andra att göra samma resa.

Under åren har jag samlat på mig ny kunskap genom erfarenhet och en rad utbildningar. Jag har läst Basmedicin och är certifierad i BioTeks matintoleransanalyser samt Trace Elements hårmineralanalyser. Vidare är jag utbildad att arbeta med Bioresonans med Oberon, samt QRMA frekvensterapi, och är med i ett forum för kontinuerlig fortbildning. Däröver har jag en Shamanutbildning där jag lärt mig tekniker för energibalansering av chakran, samt att hitta bakomliggande trauman för fysisk och mental ohälsa.

Jag är medlem i och försäkrad genom Näringsmedicinska Terapeutförbundet, NMTF“Medlemmarna i Näringsmedicinska Yrkesförbundet är välutbildade, har patient- och ansvarsförsäkringar och följer branschens etiska regler.”

Med epigenetikens framsteg vet vi att vi inte är offer under våra gener utan faktisk kan påverka huruvida gener sätts på eller stängs av och på så vis undvika sjukdom. Det gör du med rätt kost, näring och motion.

”Med den perfekta näringen och den perfekta motionen blir man inte sjuk”, Hippokrates, läkekonstens fader.